Niet benijdenswaardig: in dit klassement haalt Stoffel Vandoorne de top-5 én troeft hij Verstappen en Hamilton af

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Niet benijdenswaardig: in dit klassement haalt Stoffel Vandoorne de top-5 én troeft hij Verstappen en Hamilton af
Foto: © photonews

Neen, echt top was het eerste volledige seizoen van Stoffel Vandoorne niet. Al had dat ook veel te maken met de krachtbron in de McLaren, want de Honda-motor bleek al te vaak onbetrouwbaar én niet over voldoende vermogen te beschikken. In een niet-benijdenswaardige statistiek haalde hij wél top-5.

Elke race worden er namelijk ook strafpunten bijgehouden door de overkoepelende bond van de Formule 1. Bij verkeerde gedragingen kan je 1, 2 of zelfs 3 strafpunten krijgen voor een overtreding.

Wie in een tijdspanne van een volledige jaar (12 maanden) in totaal 12 strafpunten of meer achter zijn naam krijgt, wordt geschorst voor een race. Al is die regel vooralsnog niet van kracht moeten zijn.

5 strafpunten

Vandoorne 'sprokkelde' dit seizoen 5 strafpunten. In Rusland verliet hij de baan eventjes en had hij daar voordeel uit (1 punt), in Spanje zorgde hij voor een aanrijding (2 punten) en in Oostenrijk negeerde hij de blauwe vlaggen (2 punten).

Enkel Kvyat (7 strafpunten), Magnussen en Grosjean (beiden elk 6 punten) deden dit seizoen 'beter' dan Vandoorne. Reden tot paniek? Niet meteen, want Max Verstappen pakte in zijn eerste seizoen in de F1 niet minder dan 8 strafpunten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws