Belgische F1-voorganger van Stoffel Vandoorne ontvangt prestigieuze award
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties

Jacky Ickx (72) in de bloemetjes gezet in chique Monaco

Belgische F1-voorganger van Stoffel Vandoorne ontvangt prestigieuze award
Foto: © photonews

Ex-F1-piloot Jacky Ickx heeft in Monte Carlo een zogenaamde 'World Sports Legends Award' in ontvangst mogen nemen. De intussen 72-jarige Belg kreeg die onderscheiding voor zijn succesvolle autosportcarrière.

Jacky Ickx won maar liefst zes keer de 24 Uur van Le Mans, triomfeerde in Parijs-Dakar en kroonde zich twee keer tot vicewereldkampioen in de Formule 1. De prijs die hij in Monaco kreeg, is er eentje met veel allure want de 'World Sports Legends Awards' profileren zich graag als de "Oscars van de sport".

De prijs gaat naar ex-topsporters die niet alleen uitzonderlijke prestaties hebben afgeleverd, maar ook gelden als voorbeeld voor sportende jongeren en toekomstige generaties: "De prijzen gaan naar mannen en vrouwen die een levende legende werden, maar ook op sociaal vlak een grote rol spelen door bijvoorbeeld de jeugd de nodige motivatie te schenken. Zij vormen een echte inspiratiebron", zegt de organisatie.

Vorig jaar werden ook ex-hoogspringster Tia Hellebaut en voormalige topdoelman Jean-Marie Pfaff al opgenomen in het zogenaamde 'Pantheon of World Sports Legends'. De top(sport)prestaties van de Belgen worden dus niet vergeten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws