Stoffel Vandoorne sluit seizoen af met achtste tijd, Vettel is de snelste in Abu Dhabi
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties

F1-Belg Vandoorne haspelt zijn laatste rondjes van het seizoen af

Stoffel Vandoorne sluit seizoen af met achtste tijd, Vettel is de snelste in Abu Dhabi
Foto: © photonews

Dag twee van de fameuze F1-bandentest in Abu Dhabi en onze landgenoot Stoffel Vandoorne kon vandaag 105 rondjes afwerken. Uiteindelijk goed voor een achtste tijd, de toptijd die was weggelegd voor de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari). Het seizoen is bij dezen ook meteen afgesloten.

Ook op de tweede en laatste testdag dus Italiaanse suprematie. Gisteren was het immers die andere coureur van Ferrari, de Fin Kimi Räikkönen, die de beste tijd liet optekenen. De 30-jarige Vettel, viervoudig wereldkampioen, deed bijna een seconde beter dan die andere Fin Valtteri Bottas in zijn Mercedes. De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) finishte als derde.

Uitkijken, was het natuurlijk vooral ook naar de verrichtingen van onze Stoffel Vandoorne. De West-Vlaming van McLaren, die zijn eerste volledige F1-seizoen achter de kiezen heeft, werkte 105 ronden af in zijn MCL32 en was met 1:39.782 108 goed voor een achtste tijd.

Een mooie prestatie om de winterbreak mee aan te vatten. Al zal er bij de verschillende constructeurs nog tot het einde van het jaar koortsachtig gewerkt worden aan de voorbereiding van de wagens voor het seizoen 2018. Begin volgend jaar leggen de verschillende fabrieken de laatste hand aan de bolides.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws