Verstappen niet verder dan vijfde plek: "Op deze baan kun je totaal niet inhalen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Max Verstappen ondanks vijfde plek aangenaam verrast door snelheid in Abu Dhabi

Verstappen niet verder dan vijfde plek: "Op deze baan kun je totaal niet inhalen"
Foto: © photonews

Voor Max Verstappen zat er in de laatste race van het seizoen niets meer in dan een vijfde plek op het circuit van Yas Marina in Abu Dhabi. De Nederlander botste op Ferrari-rijder Kimi Räikkönen.

"Ik heb het geprobeerd bij Räikkönen, maar hij hield gewoon overal goed de deur dicht, dus het was jammer dat ik hem niet voorbij kwam", aldus Verstappen na de wedstrijd. "Op deze baan kun je totaal niet inhalen. Ik kwam tot op anderhalve seconde van hem, maar merkte al binnen twee seconden dat inhalen er niet in zat."

Toch waren er ook positieve dingen volgens Verstappen. "Ik was positief verrast door de snelheid die we hadden en de balans was vandaag een stuk beter. Dat was positief. Verder was het een redelijk saaie wedstrijd."

Magnussen-Wehrlein

Door het gevecht tussen Wehrlein en Magnussen verloor de Nederlander ook nog eens kostbare tijd. "Magnussen maakte een foutje, waarop Wehrlein hem probeerde in te halen. Ze hadden een gevecht tot ik achter hen zat, dat was niet zo heel handig. "

"Vervolgens liet Magnussen me voorbij in bocht drie, een hele snelle bocht, dat was helemaal niet handig. Maar dat is nou eenmaal zo", besluit hij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws