Stoffel Vandoorne kritisch: "Het was net of ik met een rally-auto moest rijden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Stoffel Vandoorne reed precies met een rally-auto in Abu Dhabi

Stoffel Vandoorne kritisch: "Het was net of ik met een rally-auto moest rijden"
Foto: © photonews

De laatste race van het seizoen was geen voltreffer voor Stoffel Vandoorne. De West-Vlaming startte op de 13e plek en finishte uiteindelijk na vooral problemen in het begin van de race als 12e.

"Het was een enorm moeilijke start voor ons. Er was schade aan de auto en er voelde iets fout", aldus Vandoorne na afloop. "Het was precies of ik met een rally-auto moest rijden. Er was geen grip, dus het was van bij de start erg moeilijk. En ook na de vroege pit-stop veranderde er niks. Uiteindelijk ging het toch iets beter, maar onze snelheid was nergens. Dat moeten we nachecken."

Geen punten dus in de laatste race van het seizoen. "Ik was blij dat ik de finishvlag zag en het seizoen kon beëindigen. Onder deze omstandigheden was het beste wat we konden doen de andere auto's achter ons laten."

"Het was een seizoen vol met ups en downs"

Vandoorne blikte ook nog eens terug op zijn eerste volledige jaar in de F1. "Het was een seizoen vol met ups en downs. Zeker qua resultaat was het niet het jaar waar we op gehoopt hadden. Er waren te veel technische foutjes en grid penalties waardoor we teruggeslagen werden."

"We kijken al uit naar een nieuwe start volgend seizoen. De motivatie is enorm groot. Er is heel wat werk te doen, maar we kijken uit naar deze nieuwe uitdaging", besluit Vandoorne.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws