Vandoorne blikt vooruit op GP van de Verenigde Staten: "Dat maakt me niet nerveuzer. Integendeel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vandoorne blikt vooruit op GP van de Verenigde Staten: "Dat maakt me niet nerveuzer. Integendeel"
Foto: © photonews

Stoffel Vandoorne was aan enkele sterke weken bezig in de F1, vertaald door twee 7e plaatsen in Singapore en Maleisië. In Japan liep het minder goed, maar in de Verenigde Staten hoopt de Kortrijkzaan weer aan te knopen met een prima prestatie.

"Ik kijk enorm hard uit naar de weekends in de VS en Mexico en om twee circuits te leren kennen die ik nog nooit ervaren heb", opent Vandoorne. "Ik heb heel wat goede dingen gehoord van COTA, het is een circuit waar veel rijders graag komen. Bovendien is Austin een erg leuke plaats om te bezoeken. Ik kom hier al enkele jaren als reserve."

Voor Vandoorne wordt het dus de eerste keer dat hij in de Verenigde Staten aan de slag is. "Een nieuw track ervaren maakt me niet nerveuzer dan bij andere races. Integendeel, eigenlijk. Ik heb al heel wat rondjes in onze simulator gereden."

Japan tegenvaller

Japan bleek een tegenvaller te zijn voor beide coureurs. "Na enkele positieve races was Japan moeilijker voor ons na een moeilijke start. Austin zou ons beter moeten passen wat betreft het vermogen. Er zijn heel wat verschillende bochten in het rondje en dat zou tot meer kansen moeten leiden om voorbij te steken. Hopelijk wordt het opnieuw een positief weekend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws