Verstappen voor tweede jaar op rij gelauwerd als persoonlijkheid van het jaar in autosportwereld

Redactie
| 0 reacties
Verstappen voor tweede jaar op rij gelauwerd als persoonlijkheid van het jaar in autosportwereld

Max Verstappen is tijdens het gala van de internationale sportfederatie FIA in Wenen tweemaal in de prijzen gevallen. De jonge Nederlander werd persoonlijkheid van het jaar én kreeg andermaal de prijs voor de mooiste inhaalactie van het jaar.

De autosportwereld heeft Max Verstappen opnieuw uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar. Net als in 2015 kreeg de Nederlandse piloot de belangrijkste prijs tijdens het gala van de internationale autosportfederatie FIA. Verstappen mocht daarna nog eens het podium op om voor de derde keer op rij de prijs voor de mooiste inhaalactie van het jaar op te halen.

De Nederlander schreef afgelopen seizoen geschiedenis door als jongste coureur ooit in de Formule 1 een GP te winnen. Verstappen was precies 18 jaar en 228 dagen ‘oud’ toen hij de Grote Prijs van Spanje op zijn naam schreef, nota bene tijdens zijn eerste optreden voor Red Bull. De tiener eindigde daarna nog zes keer op het podium. Verstappen sloot zijn tweede seizoen in de Formule 1 af als nummer vijf van het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws