Amper 19-jarige Belg vol ambitie voor 24 Uur van Le Mans: "Ik wil altijd winnen"

Redactie
| 0 reacties
Amper 19-jarige Belg vol ambitie voor 24 Uur van Le Mans: "Ik wil altijd winnen"

Dit weekend staat de 24 Uur van Le Mans op het programma in Frankrijk. Eén van de meest opvallende deelnemers is Dries Vanthoor. Amper 19 jaar oud, maar mét ambitie aan de start.

Dries is de jongere broer van Laurens Vanthoor. Maar aan ambitie geen gebrek. "Ik ben hier om mijn werk te doen en dat is racen", opent hij in HLN. "Dat wordt van mij verwacht en of ik nu de jongste ben of de 100ste, op zich maakt mij dat geen seconde sneller. Het is ook niet mijn focus, die ligt bij de wedstrijd. Ik wil hier gewoon perfect werk afleveren en vooraan eindigen."

Le Mans een mythe

Vanthoor krijgt twee ervaren ploegmaats naast zich. "Met Will (Stevens) en Rob (Smith) moet dat lukken, en het team haalde meerdere titels in de European Le Mans Series, dus dat zit goed. Ik laat echter mijn hoofd niet zot maken door hoe groots het hier wel is. Uiteraard is Le Mans een mythe, maar of ik nu hier of in Zolder race, ik wil altijd winnen."

"Bovendien, ik ga eerlijk zijn, weet ik ook dat de verantwoordelijken van Ferrari bij ons komen kijken en uiteraard wil ik, net als mijn broer, een professionele rijder voor een constructeur worden. Aan mij om op te vallen. Mijn broer racet nu als fabrieksrijder voor Porsche, en tegen hem racen in Le Mans met een officiële Ferrari, dat zie ik wel zitten", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws