Stoffel Vandoorne klaar voor nieuwe seizoen: "Op een bepaald moment moet je er gewoon voor gaan"

Redactie
| 4 reacties
Stoffel Vandoorne klaar voor nieuwe seizoen: "Op een bepaald moment moet je er gewoon voor gaan"

Nog minder dan twee maanden wachten en dan staat Stoffel Vandoorne voor zijn eerste seizoen als een coureur in de Formule 1. De West-Vlaming denkt dat zijn ervaring van in Bahrein hem daar zeker bij zal helpen.

Vandoorne rijdt al een tijdje voor McLaren, maar krijgt het komende seizoen dus eindelijk zijn kans. "Het voelt heel natuurlijk aan voor mij, omdat ik al zo lang bij het team zit", opent Vandoorne bij Motorsport.com. "Ik zit hier al vier jaar. Ik kan hier gewoon binnen en buiten wandelen. Dat voelt allemaal normaal aan. Ik ben nu wel veel meer betrokken bij de wagen van 2017."

Vorig jaar debuteerde Vandoorne in Bahrein, in de plaats van zijn gecrashte ploegmaat Fernando Alonso. "Dat zal zeker helpen. Ik weet nu al hoe het is om een Formule 1-weekend mee te maken. Ik denk dat ik in Bahrein al de best mogelijke ervaring heb gehad: laat bevestigd worden, niet te veel voorbereiding en er gewoon voor gaan."

"Ik denk dat het me zal helpen dat ik al min of meer weet hoe dat gaat", vervolgt onze landgenoot, die zich helemaal klaar voelt. "Er zijn altijd wel bepaalde dingen waar je meer over wil weten. Maar op een bepaald moment moet je er gewoon voor gaan. Waar ik nu het meest behoefte aan heb, is om in de wagen te kruipen, kilometers af te leggen en met het team te werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws