Vandoorne kijkt uit naar samenwerking met levende legende: "We worden gelijk behandeld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Vandoorne kijkt uit naar samenwerking met levende legende: "We worden gelijk behandeld"
Foto: © photonews

Nog een dikke twee maanden en we krijgen de start van het eerste volledige F1-seizoen van Stoffel Vandoorne. Hij ziet het alvast zitten om naast Alonso te strijden voor de punten.

Hij kijkt uit naar de strijd met de veel meer ervaren Spanjaard. "Met Alonso in het team heb ik in elk geval een goed referentiepunt", aldus Vandoorne bij Sporza. "Hij is tweevoudig wereldkampioen en bijna de hele paddock vindt hem nog altijd de meest complete F1-rijder van het pak."

Het zorgt er onder meer voor dat de druk op Vandoorne wat minder is. Als hij niet meteen zijn teamgenoot klopt, zal niemand daar vreemd van opkijken. Doet hij het wel, is het meteen een stunt. Een ideale positie om te starten dus.

Als we resultaten beginnen te boeken, zal er meer concurrentie komen tussen ons

Alonso zal ook niet voorgetrokken worden. "Voor mij is het heel positief om naast hem te kunnen rijden. Bij McLaren worden de rijders gelijk behandeld en krijgen we alle twee dezelfde kansen. Sowieso zullen de mensen Fernando en mij met elkaar vergelijken."

"Maar het belangrijkste doel is om samen met Alonso McLaren weer naar de top te loodsen. Als we resultaten beginnen te boeken, zal er natuurlijk wat meer concurrentie komen tussen mij en Fernando. Dat is eigen aan de Formule 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws