Voormalig F1-piloot ziet het goed komen met Bottas: "Hij kan zich wel niet meer verstoppen"

Redactie
| 0 reacties
Voormalig F1-piloot ziet het goed komen met Bottas: "Hij kan zich wel niet meer verstoppen"

Voormalig F1-piloot en huidig Sky Sports-commentator Martin Brundle denkt dat Mercedes een goede keuze heeft gemaakt met Valtteri Bottas. De Fin zal zich moeten bewijzen, maar heeft alles om ook bij het absolute topteam in de F1 te slagen.

"Bottas heeft de snelheid, maar het is een ander verhaal als je in een wagen rijdt waar je races mee kan winnen, voor een team waarvan het kampioenschap winnen geen wens is, maar een verwachting", zegt Brundle. De Fin wordt bij Mercedes de opvolger van wereldkampioen Nico Roberg en de nieuwe ploegmakker van ex-wereldkampioen Lewis Hamilton.

"Hij kan nergens van weg lopen of zich verstoppen. Ik denk dat Valtteri de mentale capaciteit heeft om dit aan te kunnen. Lewis is iemand met de mentaliteit 'geef me elke rijder als teamgenoot, ik zal sneller zijn', maar ik denk dat hij anders reageert als het Fernando Alonso of Sebastian Vettel zou zijn. Op het einde van volgend seizoen wordt het pas interessant, wanneer veel goede rijders einde contract zijn", weet Brundle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws