Dakar: Peterhansel wordt uren na de tiende etappe als winnaar aangeduid en pakt leiding over van Loeb

Redactie
| 0 reacties
Dakar: Peterhansel wordt uren na de tiende etappe als winnaar aangeduid en pakt leiding over van Loeb

Stéphane Peterhansel is donderdag enkele uren na de aankomst als winnaar van de tiende Dakarrit aangeduid. De ervaren Fransman was een pak trager dan zijn landgenoot Sébastien Loeb, maar had veel tijd verloren door een gewonde Sloveense motorrijder bij te staan.

De 51-jarige Peterhansel was over de 449 kilometer lange proef tussen Chilecito en San Juan 6:45 trager dan zijn team- en landgenoot Sébastien Loeb, maar had heel wat tijd verloren bij een aanrijding met de Sloveense motorrijder Simon Marcic. Peterhansel bleef bij zijn gewonde collega totdat er medische hulp kwam en de tijd die hij met die stop verloor, kreeg hij terug.

Marcic hield aan de aanrijding een open beenbreuk over. "Hij zag ons aankomen en gooide alles dicht", verklaarde Peterhansel het voorval. "Daarbij viel hij en kwam hij onder de auto terecht. Ik kon hem onmogelijk nog ontwijken. Daarna was het bijzonder lastig om je nog op de wedstrijd te concentreren." Desondanks won Peterhansel dus uiteindelijk de rit, met 7:28 voor op Loeb. Cyril Despres bezorgde Frankrijk en Peugeot op 10:01 een volledig podium. Titelverdediger Peterhansel neemt ook de leidersplaats over van Loeb.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws