Rally-kampioen Sebastien Loeb grijpt de macht in de Rally van Dakar

Redactie
| 0 reacties
Rally-kampioen Sebastien Loeb grijpt de macht in de Rally van Dakar

Rally-kampioen Sebastien Loeb heeft gisteren de tweede etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. Martin van den Brink won bij de trucks en bij de motoren ging de dagwinst naar Toby Price.

De Fransman Sebastien Loeb bleef in zijn Peugeot Nasser Al-Attiyah uit Qatar (Toyota), de winnaar van de eerste rit, voor bij de auto's. Het verschil was één minuut en 23 seconden. Carlos Sainz senior, de vader van Toro Rosso-coureur Carlos Sainz junior, werd derde. De Spaanse ploeggenoot van Loeb gaf 2.18 minuten toe.

Ook in het algemeen klassement is Loeb nu de nummer één. Hij heeft een voorsprong van 28 seconden op Al-Attiyah en bijna twee minuten op Sainz. Bij de trucks won de Nederlander Martin van den Brink. Hij nam met zijn etappewinst ook de leiding in het algemeen klassement bij de truckers. De Australiër Price, vorig jaar eindwinnaar, was de snelste bij motoren. De Oostenrijker Matthias Walkner werd tweede, op drie minuten en 22 seconden achterstand en de Portugees Paulo Goncalves (op 3.51) derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws