Max Verstappen droomt van meer: "Ik ben klaar voor de wereldtitel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Max Verstappen droomt van meer: "Ik ben klaar voor de wereldtitel"

Na een sterk seizoen in 2016 kijkt de jonge Max Verstappen al uit naar het nieuwe jaar in 2017. De Nederlander steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken en voelt zich klaar voor de wereldtitel.

Maar alles hangt natuurlijk af van een goede auto. "Of ik klaar ben voor de wereldtitel? Absoluut", laat Max Verstappen weten bij De Telegraaf. "Ik ben er vanaf mijn eerste race, in 2015 bij Toro Rosso, al klaar voor. Als ik toen al een goede auto had gehad, weet ik honderd procent zeker dat ik al overwinningen had behaald."

"Als je materiaal goed is, hoef je niet altijd op 100 procent te rijden. Ik heb de afgelopen twee seizoenen ontzettend veel geleerd. Van crashes, fouten, verkeerde pitstops, dat soort dingen. Maar als je in een superieure auto zit, vallen zoveel dingen weg waar je geen last meer van hebt, waardoor racen eigenlijk een stuk makkelijker wordt."

Veel geleerd

In die twee jaar in de F1 heeft Verstappen heel wat ervaring opgedaan "Ervaring brengt je verder. Maar dat geldt voor iedereen. Ook al ben je 35 of 36. Ik weet niet of je dan nog net zo hongerig en gemotiveerd bent, maar in technische zin word je wel beter", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws