Verstappen ziet het zitten: "Wereldkampioen? Daar was ik bij eerste race al klaar voor"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 15 reacties
Verstappen ziet het zitten: "Wereldkampioen? Daar was ik bij eerste race al klaar voor"

Uiteraard kijken we als Belgen met ongeduld uit naar het nieuwe Formule 1-seizoen. Met Vandoorne hebben we eindelijk opnieuw een volledige Belg in de F1. Maar die halve Belg die er nu al zit zou weleens heel hoog kunnen eindigen.

Verstappen ziet het immers zitten in 2017. "Of ik klaar ben voor de wereldtitel? Absoluut", klinkt het zelfverzekerd in De Telegraag. "Ik ben al klaar van bij mijn eerste race bij Torro Rosso", voegde hij eraan toe.

Red Bull zou weleens het gat met Mercedes kunnen dicht fietsen in 2017. Met de vele wijzigingen in de regels, kan gerenommeerd ontwerper Adrian Newey zich helemaal uitleven op de nieuwe bolide van de drankengigant.

"Als je in een superieure auto zit, vallen er veel kwaaltjes weg en wordt racen makkelijker. De voorbije twee seizoenen heb ik wel ontzettend veel geleerd, van crashes over fouten tot verkeerde pitstops."

Houdt vriendschap met Ricciardo stand?

Hij zal wel voorbij z'n teamgenoot moeten, ook Daniel Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op het hoogste schavotje. "Alles zal intenser worden en de spanningen zullen oplopen", aldus Verstappen. Tot nu toe kon hij het goed vinden met Ricciardo.

"Het is aan het team om dat hele proces in goeie banen te leiden. Niet iedereen hoeft elkaars vriend te zijn, maar we beseffen wel dat we elkaar nodig hebben om als team de klus te klaren. Je moet als F1-rijders er samen alles aan doen om de auto te verbeteren", sloot Verstappen af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws