Sportief directeur van Renault tempert verwachtingen over nieuwe Red Bull-motor: "Maar op lange termijn verwachten we grootse prestaties"

Redactie
| 0 reacties
Sportief directeur van Renault tempert verwachtingen over nieuwe Red Bull-motor: "Maar op lange termijn verwachten we grootse prestaties"
Foto: © SC

Red Bull Racing, Toro Rosso en het fabrieksteam van Renault moeten in eerste instantie geen wonderen verwachten van hun motor in het nieuwe F1-seizoen. Leverancier Renault waarschuwt dat de teams pas later in 2017 zullen kunnen profiteren van de nieuwe krachtbron.

Omdat de nadruk bij het ontwerpen op de betrouwbaarheid ligt en niet op prestaties, zullen Max Verstappen (Red Bull) en de andere coureurs met een Renault-motor even geduld moeten hebben. "Ik ben liever wat behoudend met mijn verwachtingen van de motor aan het begin van het seizoen", zegt sportief directeur Cyril Abiteboul van Renault tegen Motorsport.

"Maar het is zeker een motor met mogelijkheden tot doorontwikkeling", zegt Abiteboul. Volgens hem heeft Renault op dat gebied baanbrekende ideeën. "Waarvan de meeste, voor zover ik weet, nog nooit vertoond zijn. Ik kan natuurlijk niets onthullen, maar we zijn ontzettend blij met de mate van innovatie. Maar dan gaat het dus niet over de start van het nieuwe seizoen, maar over de lange termijn", benadrukt de Fransman.

"We richten ons nu vooral op de betrouwbaarheid voor de komende drie of vier jaar, dus dat betekent dat we niet meteen een grote stap voorwaarts kunnen verwachten op het gebied van prestaties", besluit Abiteboul.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws