Ex-baas van Schumacher over diens nalatenschap in de F1: "Hij motiveerde alleen maar met zijn aanwezigheid een heel team"

Redactie
| 7 reacties
Ex-baas van Schumacher over diens nalatenschap in de F1: "Hij motiveerde alleen maar met zijn aanwezigheid een heel team"
Foto: © photonews

Volgens Ross Brawn, die zowel bij Benetton, Ferrari als Mercedes met Schumacher samenwerkte, is de nalatenschap van Michael Schumacher in de F1 nog steeds zichtbaar bij de huidige topteams.

Vijf jaar geleden nam Schumacher voor een tweede keer afscheid van de Formule 1, deze keer definitief. Ook al was zijn comeback op het vlak van prestaties niet echt succesvol te noemen, toch is Schumacher met 7 wereldtitels en 91 overwinningen de meest succesvolle rijder ooit.

"Michael heeft zeker en vast enorm veel bijgedragen aan de organisatie en de structuur die Mercedes in staat heeft gesteld om de huidige successen te boeken," zegt Brawn in het interview met CNN. "Hij heeft Ferrari geholpen om succes te boeken en vervolgens deed hij dat ook bij Mercedes."

Persoonlijkheid

Volgens Brawn vormde de persoonlijkheid van Schumacher de sleutel tot succes. Een volledig team raakte er door gemotiveerd. "Wanneer je een rijder zag zoals Michael, die enorm toegewijd was en enkel maar aan succes dacht, dan werd je daarin meegezogen. Je wist dat je hem niet mocht teleurstellen en geen fout mocht maken. Iedereen werd erdoor gemotiveerd."

"Alleen al de aanwezigheid van Michael was een motivatie voor de mensen. Ik heb veel geleerd door naar hem te kijken. Alles draait rondom het creëren van de juiste sfeer en het juiste positieve gevoel in een team", aldus Brawn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws