Voormalige Belgische F1-coureur: "Dat moet het doel zijn van Stoffel"

Redactie
| 1 reacties
Voormalige Belgische F1-coureur: "Dat moet het doel zijn van Stoffel"

Stoffel Vandoorne krijgt het komende seizoen Fernando Alonso als ploegmaat bij McLaren. Volgens Jacky Ickx, die zelf ooit in de Formule 1 reed, moet onze landgenoot proberen om de voormalige wereldkampioen het vuur aan de schenen te leggen.

Vandoorne vierde dit seizoen een prima debuut in de F1 door in Bahrein een puntje te pakken toen hij moest invallen voor Fernando Alonso. Jacky Ickx ziet het zeker zitten voor volgend seizoen. "Meteen een punt scoren in je debuutrace in zo'n auto is een prima prestatie", opent Ickx in Le Soir.

Onze landgenoot wist pas enkele dagen voor de race dat hij zou moeten invallen voor de Spanjaard. "Stoffel moest op het laatste moment invallen en deed het meer dan behoorlijk. Hij heeft zowel McLaren als mij overtuigd met zijn prestatie in Bahrein."

"Hij zal heel wat mensen doen verbazen - Jacky Ickx

En dus denkt Ickx dat er nog veel meer in zit. "Hij zal heel wat mensen verbazen. Zijn doel moet zijn om dit jaar Fernando Alonso te verslaan. De enige manier om je te bewijzen is door meteen je ploegmaat te verslaan in je eerste seizoen", weet Ickx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws