Collega van Vandoorne is er zeker van: "Stoffel kan Alonso kloppen"

Redactie
| 11 reacties
Collega van Vandoorne is er zeker van: "Stoffel kan Alonso kloppen"

Het is uitkijken naar het nieuwe F1-seizoen met daarbij ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne. Kevin Magnussen sprak zich uit over de coureur die hij goed kent en de Deen denkt zelfs dat Vandoorne Fernando Alonso kan kloppen.

Zowel Magnussen als Vandoorne waren in 2013 onderdeel van het opleidingsprogramma van McLaren. Onze landgenoot moest wat langer wachten dan de Deen op zijn kans, maar in maart is het eindelijk zover. Dan rijdt Vandoorne een heel seizoen in de F1 aan de zijde van ex-wereldkampioen Fernando Alonso.

'Geen advies nodig'

"Ik denk niet dat ik hem advies hoef te geven. Hij weet zelf wat hij moet doen", opent Magnussen bij Motorsport.com. "Hij heeft mensen rond zich die hem steunen en hij heeft het geluk dat hij in de Formule 1 en bij McLaren komt op het juiste moment. Dat is nu een goede plaats om te zijn."

We mogen volgens de Deen veel verwachten van Vandoorne. "Hij komt tegenover een van allerbesten in de sport en zal daardoor echt kunnen laten zien wat hij allemaal kan. Meer kan je je niet wensen als je een toekomst wil in de Formule 1. Het gaat zeker moeilijk zijn, maar Fernando is ook maar een mens. Hij kan geklopt worden", besluit Magnussen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws