Het F1-toptalent dat carrière dramatisch zag eindigen: Gelukkige verjaardag, Robert Kubica!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Het F1-toptalent dat carrière dramatisch zag eindigen: Gelukkige verjaardag, Robert Kubica!
Foto: © photonews

Had de Formule 1 er helemaal anders uitgezien was Ayrton Senna niet uit de bocht gegaan op Imola. Wellicht wel. Hetzelfde kan gezegd worden van Robert Kubica.

De crash van Senna ontnam de F1 een legende, maar het kreeg er wel een pak nieuwe veiligheidsmaatregelen bij waardoor het steeds vanzelfsprekender is om een lang leven te leiden als racepiloot. De hallucinante crash van Alonso bevestigt de regel, het droevige einde van Bianchi is de uitzondering.

Maar de F1 verloor in 2011 nóg een rijder die voorbestemd was om wereldkampioen te worden. Wat de Pool Robert Kubica steevast uit middelmatige wagens wist te halen, tartte alle verbeelding. Tot hij ergens in februari 2011 besloot om in een Skoda een rally te rijden.

Rechterhand gered

Kubica ging van de baan, zijn copiloot was ongedeerd, maar de Pool zelf kreeg een deel van de vangrail door de auto en tegen het lichaam. Vooral zijn rechterhand was er erg aan toe. Men vreesde voor amputatie.

Gelukkig werd de hand gered, maar de F1-carrière van Kubica niet. Als eerbetoon én omdat hij vandaag 32 wordt geven we hier nog de beelden van zijn carrière mee. Hij rijdt wel nog steeds Rally op topniveau.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws