F1-kalender 2017: welke wijzigingen zijn er in vergelijking met het voorbije seizoen?

Redactie
| 0 reacties
F1-kalender 2017: welke wijzigingen zijn er in vergelijking met het voorbije seizoen?
Foto: © photonews

Twee weken geleden stelde de FIA, de Internationale Automobielfederatie, de nieuwe F1-kalender voor. Welke Grote Prijzen verdwijnen en welke komen terug? Een overzicht.

Net als in 2015 staat de GP van Duitsland in Hockhenheim niet op de kalender. Dit jaar was er wel een race op het legendarische circuit, mede omdat F1-baas Bernie Ecclestone de vergoeding verlaagd had. In 2017 staan er 20 races op het programma, eentje minder dan dit jaar. De GP van België is traditioneel in het laatste weekend van augustus.

Verder lijkt de kalender heel sterk op die van het voorbije seizoen. Het F1-circus opent zijn deuren einde maart in Australië. De GP's van China en Bahrein zijn van plaats gewisseld in vergelijking met dit jaar. De GP van Europa wordt een week later afgewerkt dan aanvankelijk voorzien. De stratenrace in het Bakoe (Azerbeidzjan) vindt plaats op 25 juni.

Brazilië onder voorbehoud

Door die kalenderwijziging schuiven ook de GP van Oostenrijk en de GP van Groot-Brittannië een week op in vergelijking met 2016. Om logistieke redenen staat de GP van Mexico een week vroeger op het programma. De GP van Brazilië is nog onder voorbehoud omdat de onderhandelingen nog lopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws