Technisch directeur van Mercedes geeft toe: "Nico verliezen is zoals een wagen die een wiel verliest"

Redactie
| 0 reacties
Technisch directeur van Mercedes geeft toe: "Nico verliezen is zoals een wagen die een wiel verliest"
Foto: © photonews

Paddy Lowe, de technisch directeur van Mercedes, heeft toegegeven dat het voor Mercedes bijzonder moeilijk zal zijn om te herstellen van het plotse afscheid van Nico Rosberg.

"Als je het als een ingenieur bekijkt dan kan je het verliezen van Nico het best vergelijken met het verliezen van een wiel van de wagen", zei Paddy Lowe tegenover Autosport. "We zullen de komende weken heel wat werk steken in het herstellen van die situatie. We moeten er zeker van zijn dat we de best mogelijke keuze maken. Het is moeilijk want we zijn een organisatie die punten moet verdienen voor beide wereldkampioenschappen."

En dat je niet zomaar eender welke rijder in je wagen kan plaatsen is ondertussen al meermaals duidelijk geworden in de F1. Zeker bij een topteam als Mercedes moet de rijderskeuze wel overwogen zijn. "Het is een zeer, zeer moeilijk proces waar we doorheen moeten. We hebben enkele zeer, zeer zware concurrenten. Een belangrijk iemand zoals Nico op dit moment verliezen zal ons ongetwijfeld een terugslag geven", besloot Paddy Lowe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws