Organisatie van de GP van Frankrijk draagt de terugkeer op de F1-kalender op aan overleden F1-piloot

Redactie
| 0 reacties
Organisatie van de GP van Frankrijk draagt de terugkeer op de F1-kalender op aan overleden F1-piloot
Foto: © photonews

Gisteren maakte de organisatoren van de Franse Grote Prijs bekend dat er vanaf 2018 opnieuw een F1-race in Frankrijk zal plaatsvinden. De organisatie draagt de 'nieuwe' Franse GP op aan de overleden F1-piloot Jules Bianchi.

Het was niet enkel feest gisteren bij de bekendmaking van de terugkeer van Frankrijk op de F1-kalender. De organisatoren dragen de terugkeer van de Franse GP immers op aan de overleden Franse F1-piloot Jules Bianchi. In juli 2015 overleed Bianchi aan de gevolgen van zijn zware crash tijdens de GP van Japan in 2014. Hij was de eerste F1-piloot sinds Ayrton Senna die overleed aan de gevolgen van een crash tijdens een F1-race.

Christian Estrosi, de voorzitter van de Région Provence-Alpes-Côte d'Azur, stond gisterenmiddag even stil bij het overlijden van Bianchi. "Op deze belangrijke dag voor de Franse F1-fans wil ik een eerbetoon brengen aan Jules Bianchi," aldus Estrosi. "Ik wil even stilstaan bij deze prachtiger rijder die helaas niet meer onder ons is. Ik wil de terugkeer van de Franse GP aan hem opdragen. Mijn gedachten gaan ook uit naar zijn familie en vader."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws