Kopzorgen voor Toto Wolff: kiest hij voor ervaring of voor jeugdig talent?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Kopzorgen voor Toto Wolff: kiest hij voor ervaring of voor jeugdig talent?
Foto: © photonews

Heel wat namen werden al genoemd bij Mercedes om de positie van de afscheidnemende Nico Rosberg in te nemen. Die besloot om er een punt achter te zetten na zijn eerste en enige wereldtitel.

En dus is Mercedes vol op zoek naar een nieuwe coureur voor het seizoen 2017. Belangrijk daarbij is dat Toto Wolff rekening zal houden met de contracten van enkele coureurs. De namen van Max Verstappen en Sebastian Vettel worden vaak genoemd, maar het is vrij tot zeer onwaarschijnlijk dat zij Rosberg zullen vervangen.

Vettel liet al weten dat hij uitkijkt naar een nieuw 'veelbelovend' seizoen bij Ferrari. De Red Bulls willen dan weer op zoek naar een nieuwe wereldtitel met Verstappen (of Ricciardo). En dus moet de Duitste constructeur op zoek naar andere opties.

Fernando Alonso is een naam die sinds vandaag de ronde doet. Alonso is met voorsprong de meest ervaren coureur in de Formule 1 en is een voormalig wereldkampioen. Maar de Spanjaard is dan wel een tussenoptie voor Mercedes. Bovendien moet hij eigenlijk onze landgenoot Stoffel Vandoorne volgend seizoen bijstaan.

Pascal Wehrlein is één van de andere opties voor Mercedes. De jonge Duitser kent de ploeg door en door, want hij deed er al enkele testen en was er een 'junior driver'. Hij lijkt een ideale ploegmaat voor Lewis Hamilton, want zo is de rangorde bij Mercedes weer helemaal duidelijk. Enige nadeel: Wehrlein is jong en mist een pak ervaring.

Een andere jonge coureur is Esteban Ocon, die natuurlijk bij de Mercedes-familie hoort door het contract dat hij bij Manor Racing heeft getekend. Maar wat voor Wehrlein geldt, is nog duidelijker bij de Fransman. Ocon is pas sinds enkele maanden aan de slag in de F1. Mercedes zal dus moeten afwegen of ze een gokje willen wagen met jong talent of niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws