Verstappen is dé revelatie van 2016: "Ik denk dat dat record van Schumacher van 7 wereldtitels er sowieso aan gaat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Verstappen is dé revelatie van 2016: "Ik denk dat dat record van Schumacher van 7 wereldtitels er sowieso aan gaat"

Max Verstappen is ongetwijfeld dé revelatie van het afgelopen seizoen in de Formule 1. De Nederlander stapte tijdens het seizoen over van Toro Rosso naar Red Bull en toonde dat hij de man van voor de toekomst is.

Nu het seizoen er op zit, ging onze redactie eens ten rade bij Bas Van Bodegraven, oprichter van Max Verstappen Latest News en de eerste fanclub van Max Verstappen. Hoe blikt hij terug op het seizoen van Verstappen? "Geweldig! Ik had dit niet zien aankomen toen we in het begin van het jaar in Melbourne van start gingen", opent Van Bodegraven.

"Of dit de grote doorbraak was? Als je Brazilië bedoelt, dat heeft bij veel mensen de ogen geopend. Ik wist dat Max fenomenaal zou zijn in de regen. Eigenlijk zat ik al van 2015 op een regenrace te wachten. Silverstone was geen regenrace en ook Monaco liep niet zoals ik verwacht en gehoopt had."

Tijdens het seizoen was er de overstap naar Red Bull. Een complete verrassing? "Toch wel, ja. Bij de aankondiging wist ik het wel al, maar ook pas één of twee dagen. Ik was zeer verrast dat hij dit jaar al de overstap maakte. Er waren ook geruchten dat hij pas voor Spa de overstap zou maken, wat sensatie zou zijn geweest, maar op 5 mei stond de F1-wereld volledig op zijn kop."

Lang moest Verstappen niet wachten op zijn eerste zege, want in Spanje lukte het voor het jonge talent. "Dat was ongelofelijk. Iedereen dacht dat hij nog aan het team en de auto moest wennen. Maar dat viel - zacht uitgedrukt - heel goed mee."

Wereldkampioen

Zal het Verstappen ooit lukken om wereldkampioen te worden? "Ooit? Volgend jaar al", lacht Van Bodegraven. "En hij gaat enkele records breken, hoor. Max kan in principe nog 17 tot 20 jaar mee in de Formule 1, dus ik denk dat dat record van Schumacher van 7 wereldtitels er sowieso aan gaat..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws