Bernie Ecclestone weet het al: "Max beste vervanger Rosberg, maar het wordt iemand anders"

Koen Frans
Koen Frans
| 7 reacties
Bernie Ecclestone weet het al: "Max beste vervanger Rosberg, maar het wordt iemand anders"

Bernie Ecclestone weet wie Nico Rosberg bij Merces het best zou vervangen: Max Verstappen. Maar volgens de F1-baas wordt het hoogstwaarschijnlijk niet Verstappen, maar wel Fernando Alonso.

"Verstappen is het voor de hand liggende antwoord'', zei de grote baas van de Formule 1. Ecclestone denkt echter niet dat de jonge Nederlander zomaar weg kan bij Red Bull. De 86-jarige Brit geeft Fernando Alonso de grootste kans om komend seizoen teamgenoot van Lewis Hamilton te worden.

De 35-jarige Spanjaard, wereldkampioen in 2005 en 2006, ligt vast bij McLaren. "Maar ze hebben daar een nieuw management. Misschien is hij er wel klaar mee en zijn ze bij McLaren ook klaar met hem", zei Ecclestone aan het persbureau Reuters. Alonso en Hamilton reden in 2007 al een jaar samen bij McLaren. Ze haalden toen allebei 109 punten, één minder dan wereldkampioen Kimi Räikkönen.

Nico heeft meer tijd nodig om zijn geld uit te geven, denk ik...

Ecclestone werd vrijdag compleet verrast door de mededeling van de kersverse wereldkampioen Rosberg. "Ik heb gisteren nog een etentje gehad met Mercedes-baas Toto Wolff, hij heeft er niets over losgelaten. Nico heeft meer tijd nodig om zijn geld uit te geven, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws