Speculatie over opvolger Rosberg: Alonso, Wehrlein...Verstappen?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 40 reacties
Speculatie over opvolger Rosberg: Alonso, Wehrlein...Verstappen?

Nadat Nico Rosberg zijn afscheid aankondigde, moet Mercedes halsoverkop op zoek naar een nieuwe coureur om samen met Hamilton op zoek te gaan naar een nieuwe wereldtitel. Er circuleren alvast heel wat namen.

Pascal Wehrlein, die nog geen zitje heeft voor het volgende seizoen, zou een logische keuze zijn. Hij wordt al enkele jaren gesteund door Mercedes, dat ook zijn zitje bij Manor regelde. Hij was ook al testrijder bij Mercedes en mocht ook de nieuwe banden voor 2017 teste voor de Duitse renstal.

Bottas en Ocon?

Na hem komen nog twee andere protégés van Toto Wolff in de picture. Esteban Ocon krijgt volgend seizoen een kans bij Force India en Valtteri Bottas heeft nog een deal met Williams voor 2017. Dat zou dus medewerking vereisen van andere teams.

Een laatste optie is grof geld op tafel leggen om het contract van een rasechte topper af te kopen. Fernando Alonso is de eerste naam die in het oog springt, hij wil al langer terug in een competitieve auto meestrijden voor de prijzen. Op het internet wordt er al stevig gelachen met de Spanjaard. Verstappen wordt moeilijk, gezien zijn contract voor meerdere jaren bij Red Bull.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws