Of Verstappen de WK-titel kan veroveren? "Max én Daniel kunnen wereldkampioen worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Of Verstappen de WK-titel kan veroveren? "Max én Daniel kunnen wereldkampioen worden"

Mercedes was het afgelopen seizoen oppermachtig in de Formule 1. Gelukkig zorgden de Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo toch nog voor een beetje spanning in 2016. Helmut Marko is ambitieus voor 2017.

Op de vraag of Max Verstappen wereldkampioen kan worden, is Marko duidelijk. "Hij heeft gewoon de juiste auto nodig. Maar dat geldt voor onze beide coureurs.", stelt de motorsport consultant van Red Bull Racing. "Max én Daniel kunnen wereldkampioen worden, dus hopelijk kunnen we hen de juiste auto geven."

Marko leerde de Nederlander op heel jonge leeftijd kennen. "Toen ik Max voor het eerst ontmoette, was hij een 15-jarige jongen met de maturiteit van een 26-jarige man en heel wat zelfvertrouwen. Sindsdien zijn er drie jaar gepasseerd en hij heeft heel wat bijgeleerd."

Verstappen is volgens Marko klaar om wereldkampioen te worden. "Hij maakt geen twee keer dezelfde fouten, dus hij is ongetwijfeld klaar voor een titelstrijd. Er is geen extra voorbereiding nodig, hij kent het spelletje door en door", besluit Marko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws