Nico Rosberg volgde Keke op, maar ook deze jongens werden F1-piloot dankzij hun vader

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nico Rosberg volgde Keke op, maar ook deze jongens werden F1-piloot dankzij hun vader
Foto: © photonews

Nico Rosberg veroverde afgelopen zondag zijn eerste WK-titel in de Formule 1. De opvolging bij de familie Rosberg is dus een feit, want ook vader Keke Rosberg werd 34 jaar geleden wereldkampioen. Maar er zijn nog autocoureurs die hun vader opvolgden in de F1...

Keke Rosberg slaagde er in om in 1982 als eerste Fin een WK-titel in de Formule 1 te veroveren. Nico mag dan wel niet de excentrieke stijl van zijn vader hebben, de Duitser heeft bewezen dat al het harde werk van de voorbije jaren geloond heeft. Maar Nico Rosberg is lang niet de enige die als zoon van een voormalig autocoureur in een F1-bolide terechtkwam.

Er zijn/waren in totaal 12 coureurs met een papa met een verleden in de Formule 1. Tijd om enkele andere koppels nog eens boven te halen. Eén van de bekendste voorbeelden is ongetwijfeld Jos en Max Verstappen. 'Jos the Boss' was nooit een succesvolle coureur, want hij sprokkelde slechts 17 punten in 107 races. Max doet nu dus al beter dan zijn vader.

Ook Kevin Magnussen, die dit seizoen voor Renault uitkwam, doet het beter dan vader Jan. Magnussen senior kwam in de jaren '90 uit voor McLaren, maar Kevin is de betere van zijn vader. Magnussen junior is de eerste Deen die op een podium van een F1-race kon eindigen, dat lukte Jan Magnussen nooit. 

Nelson Piquet (junior)

Nelson Piquet was één van de meest succesvolle autocoureurs op het einde van de jaren '80, met maar liefst drie wereldtitels. En ook bij de familie Piquet was de opvolging verzekerd met Nelson Piquet Junior. Nelsinho kon echter nooit de droom van vader waarmaken en kende slechts een korte periode in de F1.

Bij Renault stond Piquet Junior in de schaduw van Fernando Alonso, al reed hij in 2007 in Duitsland wel één keer naar het podium. Andere bekende vader en zoon-duo's zijn uiteraard Damon Hill-Graham Hill en Jacques Villeneuve-Gilles Villeneuve.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws