Red Bull-teambaas haalt na afsluitende GP in Abu Dhabi zwaar uit naar Toto Wolff

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Red Bull-teambaas haalt na afsluitende GP in Abu Dhabi zwaar uit naar Toto Wolff

Lewis Hamilton deed er zondag alles aan om nog wereldkampioen te worden. De Brit ging zelfs trager rijden zodat de concurrentie zijn ploegmaat Nico Rosberg zou aanvallen. Christian Horner, teambaas bij Red Bull, begrijpt de verontwaardiging van Mercedes niet.

Bij Mercedes stonden ze nogal te kijken toen Hamilton trager ging rijden. "Voor het weekend was de situatie duidelijk. Het zou een gevecht zijn tussen de jongens van Mercedes", opent Horner. "Ik wil Rosberg feliciteren met zijn wereldtitel. Hij kende een geweldig seizoen en is zeker en vast een waardige wereldkampioen."

Telefoon van Toto naar Jos

"Het was een beetje naïef van Mercedes om een andere soort race te verwachten", vervolgt de Red Bull-teambaas. Horner maakte van de gelegenheid gebruik om ook nog eens uit te halen richting zijn collega Toto Wolff. De Mercedes-teambaas telefoneerde voor de GP van Brazilië met Jos Verstappen, vader van Max.

"Ik heb vernomen dat Toto de suggestie heeft gewekt dat Lewis mijn instructies opvolgde en niet die van hem. Anders zou Lewis voor Red Bull moeten komen rijden. Misschien kan hij zich beter direct tot zijn eigen coureurs richten in plaats van te bellen met vaders van coureurs van andere ploegen", deelt Horner een sneer uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws