Hamilton is zich van geen kwaad bewust na Abu Dhabi: "Dat zijn de regels"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties
Hamilton is zich van geen kwaad bewust na Abu Dhabi: "Dat zijn de regels"

Het was een rare situatie zondag in Abu Dhabi. Lewis Hamilton reed aan de leiding in de afsluitende GP, maar controleerde zonder sneller te rijden. Zo konden zijn collega's latere wereldkampioen Rosberg nog het vuur aan de schenen leggen.

Mercedes gaf een teamorder om meteen sneller te rijden, maar Hamilton negeerde dat. "Ik denk niet dat ik iets gevaarlijk of onfair heb gedaan", aldus Hamilton. "We waren aan het strijden om het wereldkampioenschap. Ik reed aan de leiding, dus ik had controle over de snelheid. Dat zijn de regels."

Intens duel

"Ik ben heel wat kostbare punten kwijtgespeeld dit seizoen, dus ik bleef vechten zonder het team opzettelijk pijn te doen. Het ging tussen Nico en mij, maar de ploeg vond dat ze moest ingrijpen. Ik weet niet waarom ze ons niet gewoon lieten racen. Maar we mogen niet vergeten dat Nico wereldkampioen is", klinkt het oprecht.

"Het is een geweldig gevoel om de WK-titel binnen te halen. Ik heb alles gedaan wat ik kon dit jaar, zeker in de laatste GP's. Maar NIco had een prima jaar zonder echte problemen, om eerlijk te zijn. Hij heeft het geweldig gedaan, gefeliciteerd. Ik kijk er al naar uit om volgend seizoen een nieuw duel met hem uit te vechten", besluit Hamilton.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws