Emotionele Rosberg treedt in voetsporen van vader Keke: "Enorm trots op deze prestatie"

Koen Frans
Koen Frans
| 1 reacties
Emotionele Rosberg treedt in voetsporen van vader Keke: "Enorm trots op deze prestatie"
Foto: © photonews

Hij heeft het gehaald. Nico Rosberg is op zijn 31ste voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen in de Formule 1. De Duitser treeft zo in de voetsporen van zijn vader Keke, die '82 wereldkampioen werd.

Rosberg eindigde tweede achter ploegmaat Lewis Hamilton in de Grote Prijs van Abu Dhabi, maar dat volstond om zijn allereerste wereldtitel te veroveren. De Duitser was zichtbaar opgelucht en emotioneel nadat hij over de finish was gereden.

"Dit was zeker en vast niet de race waarvan ik het meest genoten heb. Eerst Max die voor me reed tijdens het begin van de race en vervolgens al die andere wagens die tegen het einde kwamen aansluiten", zei Rosberg op het podium. "Ik ben echt blij dat het voorbij is en ben nu gewoon écht dolblij."

In de voetsporen van vader Keke

Rosberg is nog maar de tweede F1-piloot die net als zijn vader wereldkampioen wordt. Keke Rosberg werd in 1982 wereldkampioen met Williams. De enige andere rijder die dat wist te verwezenlijken was Damon Hill, die in de voetsporen trad van vader Graham. "Ik ben enorm trots dat ik de prestatie van mijn vader heb kunnen evenaren", zei een emotionele Rosberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws