Op zoek naar een eerste WK-titel: "Geweldig om met Lewis tot de laatste race om WK-titel te strijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Op zoek naar een eerste WK-titel: "Geweldig om met Lewis tot de laatste race om WK-titel te strijden"

Om 14u Belgische tijd valt in Abu Dhabi de ontknoping van het Formule 1-seizoen. Lewis Hamilton begint vanaf de pole, WK-leider Nico Rosberg start als tweede. Na de kwalificaties liet de Duitser zich nog eens over de rivaliteit.

Hamilton zei eerder al dat hij de wereldtitel verdient door de manier waarop hij nu aan het racen is. "Als hij dat heeft gezegd, is dat oké voor mij", laat Rosberg weten. "Ik concentreer me op mijn eigen race en dat zal ik zondag ook doen. Ik zal mijn uiterste best doen en mijn racestrategie niet aanpassen. Dat heeft me gebracht tot waar ik nu sta."

"Op zoek naar de zege"

"Om tot de laatste race voor de titel te strijden met Lewis... Dat is geweldig! Ik hoop dat er een leuke strijd komt, maar ik ga zeker op zoek naar de zege", klinkt het bij de Duitser. Hamilton en Rosberg zijn niet de beste vrienden naast het circuit. Op de vraag of ze elkaar voor de race een hand zullen geven, is de WK-leider duidelijk.

"Ik heb tonnen respect voor Lewis. We hebben beiden een fantastisch seizoen achter de rug. Ik moet toegeven dat het altijd leuk was om hem te kloppen, want hij is een grote coureur. Lewis respecteert mij ook. Dat is onze basis als ploegmaats", besluit Rosberg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws