Veel lof na sterk seizoen van Verstappen: "Als je zo'n remonte doet, dan mag die vergelijking met Senna gemaakt worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Veel lof na sterk seizoen van Verstappen: "Als je zo'n remonte doet, dan mag die vergelijking met Senna gemaakt worden"

Het gaat snel voor Max Verstappen. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut in de Formule 1, dit seizoen is hij één van de revelaties op het circuit. Ook Bas Leinders is vol lof over de Nederlander.

Verstappen verbaasde vriend en vijand in Brazilië door zijn fameuze inhaalrace. Toen kwam er al snel een vergelijking met Ayrton Senna. "Ik snap die vergelijking met Senna", opent Bas Leinders bij Autosportkrant. "Hij moest zijn visitekaartje niet meer afgeven, maar hij heeft het daar nog eens gedaan."

"Hij was de enige die fatsoenlijk in de regen reed", vervolgt de analist. "Als je zo'n remonte doet, dan mag die vergelijking met Senna gemaakt worden. Hij is Senna nog niet, maar hij heeft de kwaliteiten wel. Hij is nog altijd maar 19. Dat vergeten we soms wel eens."

"Nu weet je dat Max wereldkampioen kan worden"

De kers op de taart van het seizoen was natuurlijk de winst in de GP van Spanje. Verstappen heeft dus een sterk seizoen achter de rug. "Het was de grote doorbraak voor Max. Vorig jaar heeft hij het goed gedaan in zijn eerste seizoen. Iedereen wist dat hij toekomst had, maar nu weet je dat hij wereldkampioen kan worden", spaart de Limburger zijn lof niet.

Red Bull

Gaat Verstappen dan nog lang bij Red Bull blijven? "Geen enkel idee. Red Bull wil terug wereldkampioen worden en wil absoluut een competitieve auto. Ze willen er bovendien alles aan doen om Max te houden. Als ze kampioen willen worden, zal dat nodig zijn", besluit Leinders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws