Verstappen is strijdvaardig: "Al ben ik ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verstappen is strijdvaardig: "Al ben ik ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan"

Max Verstappen deed het in de eerste twee vrije trainingen in Abu Dhabi zeker niet onaardig. De Nederlander reed naar een knappe derde en vierde plek. Verstappen ziet het weekend zeker zitten.

De eerste twee vrije trainingen werden gewonnen door Hamilton. Rosberg werd twee keer tweede. Verstappen deed het niet slecht en is tevreden. "Het was een positieve dag, maar ik zie nog wel wat verbeterpunten. Onze snelheid in de lange runs was niet slecht en we hebben de balans van de auto redelijk op orde", klinkt het op zijn website.

Concurreren met Ferrari

Verstappen beseft dat de tweede startrij niet evident zal worden. Ferrari rijdt uitermate sterk in Abu Dhabi. "Om hier morgen na de kwalificatie de tweede startrij te bezetten, zal krap worden. Ferrari is sterk hier, al ben ik ervan overtuigd dat wij ze kunnen verslaan."

Bij Red Bull houdt men zich niet bezig met de Mercedessen van Rosberg en Hamilton. "Voor ons is het vooral belangrijk om een goede kwalificatie te rijden en vooral naar onszelf te kijken. Mercedes maakt een heel sterke indruk en we weten dat ze in de kwalificatie de motor altijd nog een beetje op kunnen schroeven", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws