Rivaliteit zal Rosberg en Hamilton geen parten doen spelen: "Ze rijden redelijk kalm de laatste tijd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Rivaliteit zal Rosberg en Hamilton geen parten doen spelen: "Ze rijden redelijk kalm de laatste tijd"

Zondag vindt in Abu Dhabi de ontknoping van het F1-seizoen plaats. Twee coureurs kunnen de wereldtitel nog veroveren: Lewis Hamilton en grote favoriet Nico Rosberg. De rivaliteit tussen beiden zal volgens Bas Leinders nog weinig invloed hebben.

Nico Rosberg en Lewis Hamilton zijn eerder collega's dan beste vrienden. Dat werd enkele maanden geleden meer dan duidelijk. Met nog één race te gaan is Rosberg dé favoriet, Hamilton moet dan weer van pech of een slechte race van de Duitser profiteren.

Rustig weekend

"De rivaliteit kan hen nog parten spelen, maar die kans is klein", zegt Bas Leinders bij Autosportkrant. "Ze rijden redelijk kalm de laatste tijd. Geen van beiden probeert te druk op te drijven. Toch niet buiten het circuit. Ik denk dat het een heel rustig weekend zal worden."

De dominantie van Mercedes is te groot zegt de F1-analist. "Momenteel is het simpel: als het niet regent en een Mercedes heeft een goede start, is de kans groot dat Nico of Lewis wint. Je gaat altijd voor de zege, maar je moet geen risico's nemen. Mercedes heeft die voorsprong."

En dus lijkt de wereldtitel een formaliteit voor de Duitser. Of niet? "Als Rosberg zondag als eerste rijdt, kan hij Hamilton gewoon voorbij laten gaan en in zijn spoor blijven. Eigenlijk kan Nico het rustig aanpakken", besluit Leinders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws