Max Verstappen is één man dankbaar na schitterende inhaalrace in Brazilië

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Max Verstappen is één man dankbaar na schitterende inhaalrace in Brazilië

Op de persconferentie voor de GP van Abu Dhabi was één van de gespreksonderwerpen nog steeds de inhaalrace van Max Verstappen in Brazilië. De Nederlander is zijn vader dankbaar voor zijn rijkunsten in de regen.

Verstappen werd na de race op Interlagos al snel vergeleken met enkele grootheden uit de F1. Maar de Nederlander blijft er nuchter onder. "Het is niet aan mij om te zeggen of mijn imago veranderd is", aldus Verstappen. "Ik heb gewoon zo goed mogelijk geracet. Ik heb er zeker van genoten in Brazilië. Maar ik weet niet of het iets voor mijn reputatie veranderd heeft."

Het jonge talent maakte er in Brazilië een schitterende inhaalrace van. En dat in de regen. Waar heeft hij dat geleerd? "Iedereen in de F1 komt uit de karting, wat leerzaam is. Maar buiten het seizoen reed ik met vrienden, bijvoorbeeld voor de lol door de sneeuw en probeer je nieuwe dingen zoals driften.

Verstappen junior is vader Jos ook dankbaar. "Samen met mijn vader heb ik veel geoefend in zulke omstandigheden. Toen ik 6 of 7 jaar oud was, ging hij op de baan staan om aan te wijzen waar ik moest rijden als de baan nat was. Dat heeft me in Brazilië zeker veel geholpen", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws