"Het is eerder de vraag of Rosberg wereldkampioen kan worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
"Het is eerder de vraag of Rosberg wereldkampioen kan worden"

Nico Rosberg lijkt dé topfavoriet bij uitstek om zondag zijn allereerste wereldtitel te veroveren. Hamilton moet een voorsprong van 12 punten goedmaken, maar dat lijkt een vrij onmogelijke klus.

"Theoretisch is het natuurlijk altijd mogelijk. Maar het is eerder de vraag of Rosberg wereldkampioen kan worden", opent Bas Leinders bij Autosportkrant. "Hij heeft telkens het onderspit moeten delven tegen Hamilton. Er wordt altijd gezegd dat Lewis beter is - wat wel zo is - maar over het hele seizoen heeft Rosberg beter werk geleverd."

In Abu Dhabi valt de beslissing over het F1-seizoen. "Ik heb daar zelf ook al gereden. Het is een interessant circuit. Je hebt veel lange rechte stukken, maar ook enkele bochten waar je kan voorbijsteken", zegt de analist. "Of er iemand kan verrassen? Het kan eventueel als er een Mercedes een slechte start heeft."

"Dan kunnen Verstappen, Ricciardo of Vettel iets doen. De Ferrari's doen het altijd iets beter in Abu Dhabi. En als Rosberg na een slechte start geen risico's durft nemen, wordt het mogelijk ook spannend."

Hebben we uiteindelijk een saai seizoen gehad met de dominantie van Mercedes? "Nee", zegt Leinders resoluut. "Kijk maar naar de race in Sao Paulo. Het was al van februari duidelijk dat het dezelfde richting zou uitgaan, maar er was altijd een spannende strijd om de wereldtitel", besluit Leinders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws