Frans talent bekent: "Het was helemaal niet leuk om tegen Max te racen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Frans talent bekent: "Het was helemaal niet leuk om tegen Max te racen"

Volgend seizoen is de jonge Fransman Esteban Ocon voor het eerst een heel seizoen lang in de F1 te zien. Daar krijgt hij opnieuw te maken met Max Verstappen.

In het verleden hebben Verstappen en Ocon al enkele hevige duels uitgevochten. Zowel bij het karten als in de F3. "Ik heb in 2011 ook tegen Max geracet. Toen vochten we al harde duels uit, net als in de Formule 3", aldus Ocon. "We komen elkaar altijd tegen. De strijd in de Formule 3 was zwaar en heftig. Ik was meestal sneller in de kwalificaties, hij in de races."

Leuk was het echter niet voor de Fransman om tegen zijn Nederlandse rivaal te racen. "Het was helemaal niet leuk om tegen Max te racen. Het was vaak op het randje van gevaarlijk. Maar we zijn er nooit vanaf gegaan, dus kun je concluderen dat het harde, maar faire gevechten waren."

Het verschil tussen beide coureurs is volgens Ocon duidelijk. "Max rijdt veel agressiever dan ik. Ik bedoel: ik ben agressief als dat echt nodig is en niet de hele tijd. Ik denk eerst na voordat ik op agressieve wijze risico's ga nemen. Dat is een groot verschil tussen mij en Max. Ik denk meer na."

"Er was niet echt sprake van onderling respect. Op de baan nooit, erbuiten wel. We haatten elkaar gedurende het seizoen, daarbuiten viel het me. Maar ik denk dat we sindsdien wel volwassener zijn geworden", besluit Ocon bij het blad Formule 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws