Max Verstappen heeft zijn grote potentieel in Brazilië nog maar eens kunnen onderstrepen: "Opnieuw vele harten veroverd"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Max Verstappen heeft zijn grote potentieel in Brazilië nog maar eens kunnen onderstrepen: "Opnieuw vele harten veroverd"

Max Verstappen reed in Brazilië een fantastische inhaalrace en haalde zo toch nog het podium. De Nederlander had natuurlijk liever gewonnen, maar beseft dat hij de harten van de fans nog wat meer heeft veroverd.

De 19-jarige Nederlander kwam met nog zestien rondjes te gaan pas als zestiende de baan op, maar eindigde dankzij een straffe inhaalrace toch nog derde. "Het was natuurlijk ook mooi geweest om tweede te worden, of misschien zelfs wel te winnen", zegt Verstappen aan NUsport. "Maar het heeft me wel veel goeds gedaan om zo van achteruit terug naar voren te komen. We hebben dit van jongs af aan geoefend, dus het is mooi dat het er nu zo uitkomt."

Vader Jos zag de nat geregende Braziliaanse fans meeleven met zijn zoon. "Het hele publiek in Brazilië stond achter Max en zijn opmars. Ik denk dat Max heel veel harten gestolen heeft onder de Braziliaanse fans." Ook over de vergelijking met Senna en Schumacher wou pa Verstappen nog wat kwijt. "Ik denk dat het terecht is dat hij met Senna en Schumacher vergeleken wordt. En je weet dan in ieder geval dat je de goede richting op gaat."

Max vind het uiteraard een hele eer om met die kleppers vergeleken te worden. "Het is altijd positief als je daarmee vergeleken wordt, maar ik denk ook dat het uiteindelijk van belang is dat je gewoon neutraal blijft. Je moet naar jezelf kijken en je steeds weer verbeteren. Dus niet achterover gaan hangen. Dat is nu belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws