Daarom kan Nico Rosberg dit jaar wél wereldkampioen worden: "Hij heeft zijn raceskills verbeterd"

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Daarom kan Nico Rosberg dit jaar wél wereldkampioen worden: "Hij heeft zijn raceskills verbeterd"

Nico Rosberg kan dit jaar voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen worden. Paddy Lowe, technisch directeur van Mercedes, weet hoe het komt dat hij nu wél op het hoogste schavotje kan staan: zijn agressieve(re) rijstijl.

Nico Rosberg dankt zijn eerste plaats in de WK-tussenstand volgens technisch directeur Paddy Lowe aan zijn agressievere rijstijl, iets waaraan het volgens Lowe de voorbije twee seizoenen bij de Duitser enigszins ontbrak. Toen ging teamgenoot Lewis Hamilton telkens met de titel aan de haal.

"Ik denk dat Nico een extreem sterke rijder is en we hebben de voorbije drie jaar gezien dat hij zich extreem goed kan plaatsen", zegt Paddy Lowe op f1journaal.be. "De grootste stap vooruit die hij volgens mij gemaakt heeft is het aanzienlijk verbeteren van zijn raceskills."

Vooruitgang

"Hij heeft bewezen dat hij veel beter voor posities kan strijden. Hij heeft enkele incidenten meegemaakt die uiteindelijk niet de uitkomst gaven waarop hij had gehoopt, maar net daardoor heeft hij vooruitgang geboekt", vindt Lowe.

Rosberg heeft met nog vier races te gaan 33 punten voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton. De definitieve beslissing is nog niet gevallen, maar de wereldtitel zou de Duitser toch niet meer mogen ontglippen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws