De laatste 10 seizoenen was het slechts één keer spannender in de F1

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De laatste 10 seizoenen was het slechts één keer spannender in de F1

Nico Rosberg begint dit weekend als leider aan de Grand Prix van Maleisië. Echt groot is de voorsprong van de Duitser niet, want Rosberg heeft slechts acht punten voorsprong op ploegmaat Lewis Hamilton. Wanneer was het nog zo spannend?

Echt spannend is het de laatste seizoenen nog nauwelijks in de Formule 1, want het is alles Mercedes wat de klok slaat. Maar de strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg is wel nog enorm spannend. Er zitten slechts acht punten tussen de nummers één en twee.

De laatste tien jaar was het na 15 GP's zelden zo spannend. Enkel vier jaar geleden was het nog spannender dan dit seizoen. Na 15 races had Fernando Alonso 4 punten voorsprong op Sebastian Vettel. De Spanjaard moest 6 races later wel de wereldtitel aan Vettel laten.

Rollen omgedraaid

Twee jaar geleden was het nét iets minder spannend. Toen waren de rollen bij Hamilton en Rosberg omgedraaid. De Brit had een voorsprong van 10 punten en kroonde zich enkele weken later ook tot wereldkampioen. Lukt het Rosberg om zijn voorsprong vast te houden?

Zal het Rosberg lukken om zich tot wereldkampioen te kronen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws