Zo erg is het gesteld met Michael Schumacher

Redactie
| 0 reacties
Zo erg is het gesteld met Michael Schumacher
Foto: © SC

Schumi kan niet wandelen en is zelfs niet in staat om recht te staan zonder de hulp van zijn therapeuten. De zevenvoudige wereldkampioen liep een zwaar hoofdletsel op bij een ski-ongeval eind december 2013.

Het Duitse magazine Bunte schreef eind vorig jaar dat Schumacher in staat was om opnieuw zelfstandig te stappen. Een bewering die door Sabine Kehm, manager van de vroegere F1-rijder, toen al werd ontkend. "Speculeren over iemands fysieke toestand is onverantwoord", zei Kehm. "Zeker omdat dit valse hoop geeft aan de mensen rond Michael. Bovendien is de privacy van de familie geschonden."

Advocaat Felix Damm vertegenwoordigt de familie Schumacher in een rechtszaak tegen het Duitse roddelblad. De advocaat liet over de gezondheidstoestand van de gewezen F1-kampioen alvast geen twijfel bestaan. "Michael Schumacher kan niet stappen", luidt het. "Meer nog, zonder de hulp van de mensen die hem verzorgen, kan hij ook niet zelfstandig rechtstaan."

Schadevergoeding van 100.000 euro

De advocaten van Schumacher eisen een schadevergoeding van 100.000 euro. Volgende maand wordt de beslissing van de rechter verwacht.

Schumacher raakte op 29 december 2013 ernstig gewond aan het hoofd bij een ski-ongeval in de Franse Alpen. De Duitser lag lange tijd in een kunstmatige coma in een ziekenhuis in Grenoble. In september 2014 werd hij overgebracht naar zijn huis in het Zwitserse Gland om er verder te revalideren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws