Op naar nieuw topduo bij McLaren? "Niets belet Vandoorne om te proberen Alonso te kloppen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Op naar nieuw topduo bij McLaren? "Niets belet Vandoorne om te proberen Alonso te kloppen"

Volgend seizoen krijgt Fernando Alonso bij McLaren het gezelschap van Stoffel Vandoorne naast zich. Grote baas Ron Dennis heeft zich alvast uitgesproken over de samenwerking tussen beide coureurs.

Stoffel Vandoorne verving de voormalige wereldkampioen in de GP van Bahrein van dit jaar. Onze landgenoot pakte toen knap een punt voor McLaren. Volgend seizoen rijden beide piloten samen. "Alonso heeft veel meer ervaring dan Vandoorne. En hij is zeer snel. Maar niets belet Stoffel om ervoor te gaan, om te proberen Alonso te kloppen", zegt Dennis.

Perfectionist

"Hij is ook snel en komt perfect voorbereid aan de start. Hij was dit seizoen constant bezig achter de schermen, in de simulator, en kent de nieuwe auto minstens even goed als Alonso. Stoffel is bovendien perfectionist, hij wil alles perfect beheersen", aldus de baas van McLaren in HLN.

Dennis is duidelijk een fan van Vandoorne. Dat laat hij meermaals blijken. "De manier waarop Stoffel aanvaardde dat hij in 2016 aan de kant moest blijven, dat is knap. Hij werd niet ongeduldig, maar bekeek dat juist als een kans om bij te leren. Dat heeft ook meegespeeld in onze keuze", besluit Dennis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws