Kan Ferrari de verrassing van 2015 herhalen? Zelf geloven ze er niet in

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Kan Ferrari de verrassing van 2015 herhalen? Zelf geloven ze er niet in

Vorig jaar verrasten de Ferrari's vriend en vijand door in Singapore de eerste én derde plaats te pakken. Dat terwijl het dominante Mercedes faalde op het uitdagende stratencircuit. Maar 2016 is 2015 niet.

De dominantie van Mercedes werd zo mogelijk nog groter en de Duitse renstal zal wel lessen getrokken hebben uit het debacle van vorig jaar. Daarom proberen ze bij Ferrari, dat momenteel derde staat in het constructeurskampioenschap, de druk vooral af te houden.

Dat speelt alvast door in de interviews met de rijders zelf. "Vorig jaar deden we het goed, maar dat is geen garantie voor dit seizoen", aldus Raikkonen. Ook hij voelt aan dat de kloof met Mercedes niet kleiner is geworden.

Vorig jaar won Ferrari nog drie races, nu nog geen enkele. "We moeten in elk opzicht beter worden. Hier werken fantastische mensen, maar de auto moet gewoonweg sneller worden", vatte hij het probleem samen.

Geen geld op inzetten

Vettel ziet intussen Mercedes nog steeds als favoriet. "Ze hadden het heel moeilijk vorig jaar en als ze deze keer opnieuw moeilijkheden kennen, kan iedereen profiteren. Maar ik zie ze nog steeds als favoriet om te winnen."

Vooral wat Vettel daarna zei, boezemt weinig vertrouwen in. "Als je vijfde start, kunnen de eerste vier nog altijd in de eerste bocht crashen. Hier in Singapore is al veel gebeurd." Wij hopen alvast dat de hegemonie van Mercedes doorbroken wordt, maar zet er geen geld op in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws