Eerste zware crash in Monaco had ook positieve gevolgen voor Max Verstappen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste zware crash in Monaco had ook positieve gevolgen voor Max Verstappen

Geen Formule 1 op het programma dit weekend en dus hebben de coureurs wat meer vrije tijd gehad de laatste dagen. Max Verstappen maakte van de gelegenheid gebruik om een bezoekje te brengen aan de ANWB.

Verstappen had het er onder meer over zijn zware crash van vorig jaar in de GP van Monaco. Dat was toch even schrikken voor het jonge talent. "Op het moment dat je iemand anders op hoge snelheid raakt, breken er dingen van jouw auto en kun je niet meer sturen", opent Verstappen. "Je weet dat je gaat crashen en je weet dat het wellicht zal pijn doen."

Redelijk veilig

"Op het moment dat je jezelf schrap zet, span je alles aan en kan je met je lichaam meer klappen opvangen. Ik heb er daags erna wel last van gehad, maar op woensdag zat ik alweer in een kart. Als dit kan na een klapper van 40G dan is een Formule 1-auto wel redelijk veilig", vervolgt Verstappen op zijn website.

Verstappen is er niet voorzichtiger door gaan rijden, integendeel. "Die crash heeft me beter gemaakt. Vooraf wist ik niet hoe veilig een Formule 1-auto is. Na die crash was ik gewoon een vrijer persoon in de auto. Als coureur moet je direct weer instappen en nog harder gaan, dat is het doel", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws