Verstappen stelt tienduizenden landgenoten teleur op 'thuis-GP'

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
Verstappen stelt tienduizenden landgenoten teleur op 'thuis-GP'

Het voorbije weekend sloeg de 'Max Mania' ongenadig toe op de GP van België. Maar de tienduizenden Nederlandse fans dropen teleurgesteld af.

Op de wegen vanuit Nederland richting het parcours van Spa-Francorchamps ging het zaterdag en zondag stapvoets. De reden: een file van tienduizenden Max Verstappen-fans op weg naar de Grote Prijs van België.

Het Nederlandse godenkind van de Formule 1 had steile ambities voor de start van de GP in Spa-Francorchamps, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Voor 'eigen volk' stelde hij zwaar teleur en viel hij buiten de punten. In de Nederlandse media heerste een rouwsfeertje.

"Max Verstappen eindigt als elfde, als eerste coureur zonder punten. Anti-climax van een oranje-weekendje op Spa", schreef Frank Woestenburg van De Telegraaf. "Verstappen eindigt teleurstellend als elfde na onfortuinlijke start", kopte De Volkskrant.

Kritiek op rijstijl

En dan was er nog de (buitenlandse) kritiek op zijn rijstijl. F1-legende Niki Lauda zei dat Verstappen in de psychiatrie thuishoorde en concurrent Kimi Raikkonen vreest dat Verstappen "vroeg of laat een zware crash gaat veroorzaken als hij zijn stijl niet aanpast".

In de volgende GP van het seizoen, zondag in Monza, vreest Red Bull dat hun poulain zal worden uitgefloten. "Voor de Italiaanse Ferrari-fans werkt Verstappen als een rode lap op een stier", zei Red Bull-adviseur Helmut Marko tegen Bild. "Ik hoop dat de gemoederen snel zullen bedaren."

Oranje legioen toch geamuseerd

RTV Noord volgde de busreis van een handvol Verstappen-fans uit Groningen. Ze vermaakten zich prima, maar waren toch wel wat teleurgesteld achteraf. "Ik vond het een leuke wedstrijd, maar vond het jammer van Max. Ik denk dat hij wel een beetje de druk voelde', zei een jonge vrouwelijke fan.

Nico Rosberg won uiteindelijk de Grote Prijs van België, maar dat was voor het talrijk opgekomen Oranje legioen slechts bijzaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws