Ex-piloot uit F1 neemt Verstappen in bescherming: "Hij moet blijven racen zoals hij altijd doet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ex-piloot uit F1 neemt Verstappen in bescherming: "Hij moet blijven racen zoals hij altijd doet"

Max Verstappen deelde na de F1 van België kritiek uit aan het adres van Ferrari. Maar onder meer ex-legende uit de F1 Niki Lauda was niet te spreken over het rijgedrag van de jonge Nederlander, die wel in bescherming genomen wordt.

Lauda liet onder meer verstaan dat Verstappen in de psychiatrie thuishoort. Maar de Nederlandse ex-piloot uit de F1 Giedo Van der Garde neemt Verstappen in bescherming. "De bochten op Spa-Francorchamps zijn heel smal. Had Vettel een klein stukje naar de andere kant gestuurd, dan was er ook weinig aan de hand geweest", zegt de ex-coureur.

Verstappen moet zich volgens Van der Garde dus niets aantrekken van de kritiek. "Wat Lauda zegt is natuurlijk belachelijk, daar moet hij niet naar luisteren. Hij moet gewoon blijven racen zoals hij dat altijd doet. Ik vind niet dat Max iets heeft gedaan wat absoluut niet kon. Hij racete op het randje, zoals hij wel vaker doet."

Max Verstappen moet zich niets aantrekken van de kritiek

"Als hij daarbij iets had gedaan wat niet kon, dan was hij wel bestraft door de wedstrijdleiding en dat is niet gebeurd", verdedigt Van der Garde Verstappen bij NU.nl. Tenslotte blijft Formule 1 natuurlijk ook emotie, volgens de ex-coureur.

"Het is ook gewoon emotie, je stapt net uit die auto en na een goede kwalificatie is de race niet goed gegaan. Dan zegt hij zoiets, dat hoort erbij. Max is natuurlijk ook pas achttien jaar en dat moeten we niet vergeten. Ik vind het juist wel mooi hoe hij reageert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws