Unieke kans voor Rosberg, Max-mania in Spa nakend

Unieke kans voor Rosberg, Max-mania in Spa nakend
Foto: © photonews

We zitten op het puntje van onze stoel, want de GP Formule 1 van België wordt zondag verreden. Het mag meteen een hoogtepunt genoemd worden in de Belgische sportzomer. Al spelen de Belgen vooral decor, de Nederlanders mogen dan weer wél dromen.

Voor Nico Rosberg is het een unieke kans om wat te knabbelen aan zijn achterstand in de stand om het wereldkampioenschap. Zelf mag de Duitser namelijk op de pole beginnen, terwijl zijn ploegmaat Lewis Hamilton een gridpenalty kreeg van 55(!) plaatsen voor het zetten van verschillende nieuwe motoronderdelen.

De Brit kiest voor het circuit van België om al de wijzigingen door te voeren, omdat op Spa-Francorchamps nog vrij makkelijk kan worden ingehaald. Hamilton start op plekje 21 en heeft dus wel een berg te beklimmen om in de punten terecht te komen, een overwinning pakken lijkt sowieso moeilijk.

Goed nieuws mogelijk ook voor Max Verstappen, die vanop de eerste startrij mag vertrekken naast Rosberg. Kan hij nogmaals stunten en zo de vele Nederlanders die naar Spa trekken plezieren met een topnotering? Het zou zomaar kunnen, want Red Bull én Ferrari hebben de kloof in de kwalificaties met Rosberg deels gedicht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws