Max Verstappen breekt twee records in kwalificatie: "Wil liever een ander record breken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Max Verstappen breekt twee records in kwalificatie: "Wil liever een ander record breken"

Max Verstappen start zondag als tweede op het circuit van Spa-Francorchamps. De Nederlander zette een erg scherpe tijd neer en brak zo twee records. Verstappen was achteraf dus erg tevreden.

Verstappen leek even op weg naar de zege, maar Nico Rosberg dook toch nog onder zijn tijd. Toch is het jonge talent zeer blij. "Ik ben superblij met deze kwalificatie. Het kan natuurlijk altijd beter, maar om zo dicht bij de Mercedes te staan op een baan met zoveel rechte stukken, daar mogen we heel erg blij mee zijn."

En Verstappen heeft ook twee records beet. Hij is de jongste coureur die vanaf de eerste startrij mag vertrekken en bovendien is het de beste kwalificatiepositie ooit voor een Nederlander. "Records zeggen me niet veel. Ik ben vooral blij dat ik voor al mijn fans in Spa op de eerste rij mag starten", bekent Verstappen op zijn webstek.

Ik ben vooral blij dat ik voor al mijn fans op de eerste rij mag starten - Max Verstappen

"Ik wil liever een ander record breken. Het plan? We gaan zondag op superzachte banden starten", zegt de Nederlander. Hij is de enige van de top 5 die dat zal doen. "We zullen dus eerder binnen moeten dan de anderen, maar dat is in overleg met het team gebeurd. Hopelijk wordt het een mooie race", besluit Verstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws